Connect with us

SDHL

”Det är inte bra för SDHL:s utveckling”

Experten Per Svartvadet ger sig in i debatten om ett maxtak på utländska spelare. I en intervju med radiosporten utvecklar han sina tankar och varför han vill se stora förändringar i ligan.

– Någonstans tycker jag att vi måste få plats med de unga, duktiga tjejerna som knackar på och vill spela i SDHL. Det kan inte vara meningen att vi ska ha 10-15 utländska spelare i en och samma trupp. Det är inte bra för SDHL:s utveckling, säger Svartvadet till Radiosporten.

Trots att det blir svårt med en formell begränsning på grund av den svenska lagstiftningen vill han ändå se ett slags tak för hur många utländska spelare, varje lag får ha.

– I dessa tider är det jättesvårt med de lagar och regler som gäller i Sverige, men jag tycker att klubbarna ska ha en ”gentlemens agreement” på hur många spelare man får plocka in, bara för att släppa in yngre spelare.
– Fem-sex stycken tycker jag räcker bra, avslutar han.