Han blir ny huvudtränare i Malmö

49562846606_b4b76edbdd_k (1)

Foto: Mats Bekkevold

Det har varit många spekulationer om vem som skall ta över rollen som huvudtränare i Malmö Redhawks. Tidigare förbundskaptenen Peter Elander har bland annat nämnts som ett hett alternativ. Nu är det dock klart vem som tar över förra årets succélag. Det blir den 26-årige Calle Wendt.

– Rekryteringen av Calle går helt i linje med det vi vill göra. Åldern ska inte spela någon roll, men vi känner att det är inspirerande att ha unga tränare som vi kan hjälpa att bli bättre – samtidigt som de är med och driver klubben framåt med nya infallsvinklar, säger Tomas Kollar, Sportchef Elitjunior & Dam till klubbens hemsida och fortsätter;

– I Calle får vi en skicklig istränare, en ledare som brinner för att jobba med och utveckla individen och som har ett brinnande intresse för att arbeta med video.

Wendt:

– Det ska bli väldigt spännande att komma till klubben och en helt ny utmaning för mig att arbeta med tjejer. Det i kombination med den strävan som klubben har, att ta sig till SDHL gör att det här känns extra roligt.