Backtalangen klar för Brynäs

Brynas lagbild

Foto: Mats Bekkevold

Brynäs IF har värvat den 16-åriga backtalangen Sofia Ljung som närmast kommer från spel i Hudiksvalls HC. Hon blir därmed den första vid den nystartade LIU-utbildningen att skriva SDHL-kontrakt.

— En stor anledning till LIU är att vi ska kunna behålla våra egna tjejer i regionen och därför känns det roligt att Sofia valt att komma till Brynäs IF och vara en del av LIU. Som spelare är hon en tuff och orädd back som har sina styrkor i defensiven. Hon är bra fysiskt tränad och vi kommer ha stor nytta av henne många år framöver, säger Erika Grahm till klubbens hemsida.

Ljung:

— Det ska bli jättekul att bli en del av Brynäs och det ska bli roligt att tillhöra ett tjejlag. Brynäs är en storklubb som satsar på tjej- och damhockeyn och det känns oerhört spännande att få vara med på den satsningen, både i SDHL men även i den nya gymnasieverksamheten.