Veteranen slutar i landslaget

erica udn johandd

Foto: Mats Bekkevold

Veteranen Erica Udén Johansson slutar i landslaget. Det meddelade 30-åringen under söndagen på sin Instagram.

”Det har varit blod, svett och tårar under alla dessa år i jakten på att Damkronorna återigen skulle få stå på prispallen i en stor turnering”, skriver hon.


Visa det här inlägget på Instagram

 

Idag skulle vi ha spelat den första matchen i jakten på att ta Sverige tillbaka till högsta divisionen i VM. Under säsongen har jag haft känslan av att det här skulle ha blivit mina sista matcher i den ärofyllda blågula dressen. Även om vi nu inte får spela VM under rådande omständigheter så består den känslan. Jag har inte samma vilja att välja bort bl.a. skola för turneringar och läger som tidigare. Jag har gjort det och senare insett att jag har missat viktiga moment i min utbildning som är svåra att ta igen på andra sätt även om jag har tagit mig igenom allt och blivit godkänd. Det har varit blod, svett och tårar under alla dessa år i jakten på att Damkronorna återigen skulle få stå på prispallen i en stor turnering. Tyvärr var det något som jag aldrig fick uppleva. Något som tynger mig rejält, men fungerade även som bränsle till fortsatta satsningar. Vi var nära 3ggr men det ville sig inte hela vägen. För 16 år(!) sedan gjorde jag min första träning med Damkronorna. Åren som följde blev jag mer och mer involverad i laget och säsongen 08/09 debuterade jag i en riktig turnering, i Lake Placid, USA. Därefter fortsatte det med bl.a. 5st VM turneringar, 3st Olympiska Spel samt 170 matcher med kronorna på bröstet. Det är både med glädje och med lite sorg som jag tänker tillbaka på allt jag har fått vara med om i landslaget. Allt har inte gått som jag har velat alltid men samtidigt har brudarna, ledarna och de olika platserna lärt mig så mycket! Både om mig själv men även vad en lagsport handlar om, kärleken för sporten som vi alla delar! Alla prioriteringar i livet man gör för sporten blir så självklara när man är tillsammans med folk som känner likadant i sin satsning. Min tid i Damkronorna känns som att den är över (men man ska aldrig säga aldrig😉) och med detta inlägg vill jag tacka alla som har varit involverade i min satsning mot att vara 𝕖𝕟 𝕒𝕧 𝕕𝕖 𝕓ä𝕤𝕥𝕒 𝕤𝕧𝕖𝕟𝕤𝕜𝕒 𝕙𝕠𝕔𝕜𝕖𝕪𝕤𝕡𝕖𝕝𝕒𝕣𝕟𝕒 𝕚 𝕧ä𝕣𝕝𝕕𝕖𝕟. Utan er hade det inte varit möjligt i den grad som jag har fått göra! Tusen Tack 😘💙💛

Ett inlägg delat av Erica Udén Johansson (@udenjohansson)

 

Du gillar kanske också...