”Personen bakom hockeyspelaren skall ses och vårdas”

Efter två år som assisterande tränare bakom Oscar Annell är kanadensiskan Stefanie McKeough redo för sin första säsong som huvudtränare. Den före detta backen som bland annat har en NCAA-titel och ett U18-guld på meritlistan har sin plan klar för hur hon vill sätta sin prägel på laget.

– Jag vill att vi tar hand om spelarna. Vad jag menar med det är att personen bakom hockeyspelaren skall ses och vårdas. Jag tror att om man tar hand om spelarna på rätt sätt kommer det att bidra till den långsiktig utvecklingen, för såväl dem som för klubben, säger hon till klubbens hemsida.

Vilka personliga mål har du med din coachning?

– Jag vill bli bättre varje dag. Jag måste lära mig och utveckla ett sätt så jag kan överföra kunskapen jag har till spelarna, på ett effektivt sätt. Att göra detta varje dag under veckans träningar kommer förhoppningsvis göra mig nästan irrelevant på speldagarna. Så spelarna bara kan gå ut och spela och lita på varandra, då dem vet vad de ska göra och hur man gör det.

 

 

 

 

Du gillar kanske också...