Värvar forward från Leksand: ”En spännande spelare”

troja 2

Foto: Mats Bekkevold

Troja-Ljungby förstärker laget med Hanna Svensson som förra säsongen representerade Leksands IF. Den 19-årige forwarden noterades för fem mål och sex assist på 18 matcher med Leksand 2 i DamEttan ifjol.

– Troja var ett ganska enkelt val för mig, en förening som verka vara mycket seriös och som vill satsa på damhockeyn. En bra miljö för mig där jag kan utvecklas. För mig har alltid laget gått före jaget och jag hoppas kunna bidra med det fysiska spelet, där jag sällan förlorar några närkamper.2, säger hon till klubbens hemsida.

Morgan Johansson:

– Hanna är en spännande spelare som jag har följt en längre tid. Kan bröderna Lindh få sätta klorna i henne så ser jag att det kan hända stora saker på en kort tid. Hanna har fått en bra skolning på hockeygymnasiet i Leksand och nu gäller det bara att få luft under vingarna och få henne att flyga själv.

Kontraktet är skrivet på två år.