Han blir ny tränare i Linköping

LHC2

Foto: Mats Bekkvold

Efter tre säsonger i båset lämnar Madeleine Östling jobbet som huvudtränare för Linköping. Ny tränare blir Thomas Pettersen som de senaste åren kombinerat ett jobb på juniorsidan i Stavanger Oilers, med jobbet som förbundskapten för Norges damlandslag.

– Det ska bli väldigt spännande att flytta till Linköping. Det ser ut att vara en väldigt fin stad och alla som jag har pratat med trivs väldigt bra här. SDHL kommer bli en utmaning som jag ser väldigt positivt på, säger han till klubbens hemsida.

Hur mycket koll har du haft på SDHL under de senaste åren?
– I mitt jobb som förbundskapten för det norska damlandslaget har jag följt SDHL tätt under de senaste åren, då vi har ungefär 12 norska spelare i ligan. Den kunskapen kommer vara nyttig nu när ni ska sätta ihop ett lag för nästa säsong. Det finns väldigt många bra spelare i SDHL så det känns spännande att starta upp det arbetet.

Lagbygget är i full gång. Vad är det för typ av spelare som du letar efter till laget?
– Nu ska jag först sätta mig ner och se LHC sista matcher från förra säsongen, så jag får en bild av vart vi är någonstans. Laget har haft en bra stomme som har varit i klubben länge, så nu ska vi försöka hitta spelare som ger oss spets och tyngd.

Kontraktet är skrivet på tre år.