Connect with us
Slide Background
01. Slide Background
Every slide includes a background, which can be a picture or solid color.
Step 1

To change the background click on the label bar and in the layer window select the style tab.

Step 2

Choose a source from the background top tab then upload an image or pick a background color.

Build & Design
02. Build & Design
Build any layout with layers and customize your designs limitlessly.
Step 1

To add a layer, click the green plus button in the left sidebar and select the type of layer.

Step 2

Select any layer and you can edit its content and style properties in the layer window.

HANINGE DAMETTAN

Mia Larsson om comebacken: ”Kroppen var helt slut efter, skön känsla!”

haninge-mia

Foto: Mats Bekkevold/Mia Larsson

Senaste säsongen i tävlingssammanhang spelade Mia Larsson 2016/2017 när hon gjorde 33 matcher med Haninge i DamEttan. I söndags var hon tillbaka på isen i mötet mot Södertälje och blev målskytt direkt. Vi har pratat med den förre landslagsstjärnan om matchen, fortsatt spel och hur matchformen är.

– Inte som förr kan jag väl säga, dessutom tränar jag som målvakt i rekreation (ville testa nåt nytt) och har inte tränat hockey som utespelare på väldigt länge. Jag blev förvånad att jag höll så bra ändå men i slutet av andra perioden dog benen lite så då fick jag spela smart istället. Kroppen var helt slut efter, skön känsla!, säger hon till damhockey.se när vi når henne under onsdagen.

Ja, du var som sagt tillbaka på isen i söndags mot Södertälje! Hur kändes det?

– Att få möjligheten att spela på en högre nivå igen och återigen slå på alla knappar med den yttersta tävlingsdjävulen, spänna musklerna, tänka taktiskt med mera, otroligt roligt! När jag kom hem kände jag en eufori och man kan tycka att det är konstigt att hockey kan framkalla denna känsla hos en fortfarande, men det är ju ändå det som jag har investerat mest tid på i mitt liv hittills så det kanske inte är så konstigt. Kul att få spela med så duktiga tjejer också som gjorde ett fantastiskt jobb mot SSK.

Du fick chansen i förstakedjan direkt och blev målskytt också dessutom! Dina tankar om målet och att spela med Rosengren och Schillström?

– Kul att få spela med dem först och främst, jag hade inte förväntat mig så mycket speltid som det blev. Jag har spelat med dem tidigare, dock inte i denna kedjeformation men Nadja och jag som är goda vänner idag har ju en hockeyhistoria tillsammans från tiden i M/B för 15 år sen, så det var extra kul. Målet kom i PP och pucken skickades in mot mål där det blev kamp och räddningar av deras målvakt. Jag kom inglidande på högersidan och pucken trillade ut där och jag fick tag i den och sprättade upp i nättaket. Så tack vare bra förjobb och kamp av Anna Löfstedt framför mål.

Du la ju av för några år sedan och bara spelat igång med rekreationshockey. Varför blev det comeback just nu?

– Jag har ju aldrig lagt av med hockey, utan bara trappat ner på grund av att jag nu har en familj med två små barn och tiden räcker inte till med spel på denna nivå. Rekreationsserien är ett superbra alternativ när man inte har lika mycket tid som tidigare, så där hoppas jag alla hockeytjejer hamnar efter sin karriär. Tess (Sportchef i Haninge Anchors) och Magnus (Tränare) hörde av sig och ville stärka upp truppen, framförallt med rutin. Jag sa nej först men blev övertalad.

Hur ser du på framtiden? Får vi se Mia Larsson i ett eventuellt SDHL-kval?

– Jag spelar ikväll igen mot Hammarby och resten får vi se, det är tufft att få ihop med familjelivet. Någon mer match kanske det blir om det passar, avslutar hon.

´Haninge toppar DamEttan östra med åtta poäng före Södertälje, som har en match mindre spelad.