Omberg klar för comeback i Luleå

LHFMSSK

Maria Omberg återvänder till SDHL och Luleå/MSSK. Den tidigare guldmålvakten täcker upp luckan efter Minastu Murase, som förra veckan meddelade att hon tillsammans med sin sambo Robin Kovacs flyttar till Örebro.

– Det känns jättekul att göra comeback i Luleå hockey/MSSK. Jag känner mig verkligen förväntansfull kring det som nu väntar. Jag har sett ganska många matcher i vinter och har i princip daglig kontakt med många av spelarna i laget, så jag tycker att jag är uppdaterad kring laget. Jag har hållit igång bra med träningen sedan jag slutat, men det är en sak att köra kondition utanför isen och en annan att vara på is så det kommer bli spännande att se hur det kommer gå till en början, säger Omberg till klubbens hemsida.

Mikael Forsberg, sportchef/tränare till klubbens hemsida:

– Det känns skönt att vi kunde hitta en lösning på den situation som uppstod. Det var tråkigt när Murase lämnade laget och vi önskar henne lycka till i framtiden. Vi känner oss dock fortsatt trygga med att ha Sveriges bästa målvakt Sara Grahn och tror att Omberg kommer vara ett bra komplement till henne.

– Maria har under flera tidigare säsonger visat sin kapacitet som målvakt för Luleå Hockey/MSSK och hon har hållit igång sedan hon slutade spela hockey, så vi tror att hon kommer att komma in i det hela ganska snabbt. Dessutom är hon en omtyckt person som kommer att smälta in i gruppen på en gång.

Du gillar kanske också...