staenz phoebe
Foto: Mats Bekkevold

Den schweiziska landslagsforwarden Phoebe Staenz lämnar sitt klubblag Lugano och är klar för spel i Luleå/MSSK. Den 26-årige forwarden som 2017/2018 representerade SDE HF har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen.

– Phoebe Staenz är en energispelare med målsinne och utifrån att hon vill spela rakt och med mycket fart känner vi att hon kommer att passa in bra i vårt lag inför avslutningen av säsongen. Vi har under en lång tid haft en diskussion med henne, så det känns jättebra att vi nu kunnat hitta en lösning, säger sportchefen Mikael Forsberg till klubbens hemsida och fortsätter:

– Efter en höst med mycket skadebekymmer känns det bra nu när vi har de flesta av våra spelare tillgängliga för spel igen. Dessutom känns det som vi är på rätt väg med hur vi vill spela vilket gett oss både en trygghet i spelet och en hel del positiva resultat att bygga vidare på inför avslutningen av serien och det kommande SM-slutspelet.

Phoebe Staenz:

– Det känns fantastiskt roligt att få den här möjligheten att avsluta säsongen tillsammans med Luleå Hockey/MSSK och att få spela hockey i Sverige igen.

– Jag valde att skriva på för LHF/MSSK utifrån att jag tror att det här kommer bli en bra erfarenhet för mig och för att jag vill ta del av den hockeykultur som finns där uppe i norr. Dessutom har mina tidigare lagkamrater Anja Stiefel och Dean Kukan bara haft gott att säga om föreningen, så det var ett enkelt val för mig.

 

Comments are closed.