Lundberg tar timeout från hockeyn

Lundberg.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Leksand meddelade igår att deras lagkapten Elin Lundberg tar timeout från hockeyn. Den 26-årige backen skall nämligen bli mamma till sommaren. Detta innebär att hon under fortsättningen av säsongen kommer att ses vid sidan av isen istället för på densamma, skriver klubben.

-Det blir en timeout för mig som spelare nu, men jag kommer att fortsätta att vara med runt laget säsongen ut. Jag kommer att fungera lite som lagledare och stötta spelarna och ledare med det jag kan bidra med. Det är såklart inte det jag är van med, men det var väldigt roligt även att vara i den rollen när jag fick prova på det under min skadeperiod i början av säsongen. Jag tror att man kommer att se det på ett lite annat sätt nu när jag faktiskt valt det här själv till skillnad från när jag var skadad, säger Elin Lundberg till klubbens hemsida.

Men karriären är inte över än.

-Jag känner mig inte färdig som spelare. Det blev en annorlunda säsong för min del, men jag är absolut inte klar med karriären. Det finns de som har fått barn och som spelar fortfarande så det kommer att bli en ny erfarenhet för mig. Nu kommer jag dock att ta en vecka i taget, och det som blir i sommar och höst kommer då. Just nu är mitt fokus på den här säsongen på mitt sätt. Jag är fortfarande med på isen och kör det jag kan, utom att spela matcher då så klart.