Luleå/MSSK

Savolainen: ”De får väl pika och hata oss hur mycket de vill”

Savolainen Ronja.jpg
Foto: Görans Hockeyfoto

Den finska landslagsbacken Ronja Savolainen är inte rädd för att säga vad hon tycker. Bland annat har hon flera gånger stöttat Damkronorna under deras konflikter med förbundet. Nu kommer nästa passning från finskan.

Det är i en intervju med Sportbladet som 21-åringen återigen får höra Sofia Reideborn och Lara Stalders uttalande att ”nästan hela finländska landslaget” spelar i Luleå.

– Jag tror att de är lite avundsjuka på hur bra vi har det här i Luleå. De kanske har något emot finska landslaget också. De får väl pika och hata oss hur mycket de vill, säger hon till sajten och skickar en passning tillbaka:

– Men när de två spelar mot oss får de ingenting gjort.

Sportbladet frågar då om det finns en mentalitet i Luleå som innebär att det är dem mot resten av Sverige?

– Jo, det känner jag. Vi har pratat om det i laget. Det är bara skönt att få känslan av att alla hatar oss, då vill vi verkligen visa dem. Det finns en orsak till att man hatar oss och jag har alltid tänkt att de är för att de vill ha likadana förutsättningar som oss. Det blir lite tändvätska.

Hela intervjun på Sportbladet läser ni här!

Comments are closed.