Sallinens tröja pensioneras: ”En legendar i såväl Jyväskylä som i hela hockeyvärlden”

Sallinen.jpg

Foto: Mats Bekkevold

I juni två månader efter Finlands historiska VM-silver meddelade Riikka Sallinen att karriären var över. Nu meddelar hennes moderklubb att man kommer hylla henne genom att pensionera hennes nummer 13, samt hissa hennes tröja i taket på LähiTapiola Arena.

– Riikka Sallinen är en legendar såväl i Jyväskylä som i hela hockeyvärlden, skriver klubben.

Hyllningen kommer att ske i januari under hemmamatchen i Liiga mellan JYP och Pelicans .

Den nu 46-årige finskan har vunnit tre FM-guld och två FM-silver för klubben. I landslagströjan har hon bland annat vunnit två OS-brons, sex VM-brons och ett VM-silver. Hon blev även första kvinnliga spelaren från Europa att väljas in i IIHF:s Hall Of Fame.

Sedan tidigare hänger Ari-Pekka Siekkinens, Pertti Rastelas, Pentti Mikkiläs och Risto Kurkinens tröjor i taket i hallen.

Du gillar kanske också...