Landslagsstjärnan: ”Vi har jobbat för framtiden”

Konflikten med Ishockeyförbundet varade i två månader, men Damkronorna fick igenom sina viktigaste krav med ersättning för förlorad arbetsinkomst och försäkringar. En av spelarna i landslaget sen 2009, Erika Grahm säger i en intervju till TT att hon inte ångrar något och att hon ser spelarna som vinnare:

– Ja, absolut. Vi har skrivit ett landslagsavtal och har det klart. Både gentemot förbundet, resten av Hockeysverige och världen har vi gjort ett litet avstamp. Så jag tycker att det var jättebra.

Efter degraderingen från A-VM ifjol ligger fokuset på att ta sig till baka till A-VM. Och i måndags anlände Damkronorna  till landslagslägret i Falun för att genomgå, fystester, isträningar och en träningsmatch.

– Därför är det jättebra att vi har fått det här lägret för att samla ihop oss och ladda för turneringen i december, säger Erika Grahm, spelande sportchef i Brynäs till TT och fortsätter:
– Vi har jobbat för framtiden utanför isen och nu är det dags att visa det på isen också, att vi är bra förebilder och vill dra det här lasset.

Du gillar kanske också...