”Kan inte se någonstans att detta kan vara en slew foot”

Bouveng.jpg

Mats Bekkevold

Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd meddelade under fredagen att Djurgårdens Josefin Bouveng stängs av i två matcher. Det var i matchen mot Brynäs i onsdags som Lara Stalder åkte in i sargen efter en närkamp med Bouveng. Disciplinnämnden bedömde det som bensvepning (Slew footing).

”Spelaren använder handlingen för att utsätta motståndaren i ett farligt läge och att denne faller handlöst och våldsamt i isen samt sargen”, skriver Svenska ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

Bouveng håller dock inte med.

”Jag kan över huvud taget inte se någonstans att detta kan vara en slew foot. Jag är först ner till situationen och domaren blåser för icing. Efter signal försöker Brynässpelaren trycka sig förbi mig och jag breddar mitt skär för att hålla balansen samtidigt som jag trycker emot Brynässpelaren med överkroppen för att ta emot smällen”, hälsar hon via Djurgårdens vice vd KG Stoppel i samma pressmeddelande.

Du gillar kanske också...