Sveriges enda damjuniorserie har premiär i helgen

I helgen startar Sveriges enda damjuniorserie. Sex stycken lag deltar Visby Roma Ungdom, Södertälje SK, Enköpings SK, Haninge Anchors, SDE HF, Team Västerort (Ekerö/Skå IK, Göta Traneberg IK, Hässelby Kälvesta Hockey Club).

Det var för cirka 2,5 år sedan samtalen började i Region Östs Tävlingskommitté om att starta en juniorserie på dam/flicksidan. Nu är det alltså dags.

– Vi var fullt villiga att satsa på det här även om vi bara skulle få ihop tre lag. Vi behöver hitta en struktur för tjejerna att få spela seriespel på juniornivå. När vi samlat föreningarna är det många som varit positiva och det är flera föreningar som varit och lyssnat även inför framtiden även om man som förening inte har ett lag med i serien idag, säger Peter Andersson, Tävlingsadministratör, Region Öst, till Swehockey.se och fortsätter:

– Inför nästa säsong tror och hoppas vi på minst 2 lag till, kanske att vi når 10 lag med växande kullar underifrån.

Man skriver även att seriespelet riktar sig till spelare födda 2001–2005 och i dagsläget är det sex lag som kommer att spela trippelmöten under säsongen 2019/2020.

– Senast det fanns en damjuniorserie så var det en del Stockholmslag men även lag från andra delar av Sverige vilket gjorde att avstånden för att spela matcher blev för stora och det blev inte hållbart, det blev väldigt många resor för att få till att spela. Nu har vi haft en serielottning med datum där lagen får välja fritt utifrån vad som passar deras scheman för att det ska bli hållbart, säger Peter.