Landslagsbacken stannar i LHF/MSSK

Savolaine ronja

Foto: Mats Bekkevold

Landslagsbacken Ronja Savolainen har förlängt sitt kontrakt med LHF/MSSK i ytterligare två säsonger. Den nu 21-årige finskan som är bofast i landslaget kom till klubben inför säsongen 2016/2017.

– Det känns fantastiskt att vi kommit överens om en kontraktsförlängning. Numera känns Luleå faktiskt mer hemma för mig än vad Finland gör, så jag är jätteglad att vi kommit överens om en fortsättning. En viktig anledning, förutom att jag trivs i Luleå, till att jag ville förlänga är att Jenni Hiirikoski kommer vara kvar i laget. Det är en trygghet att veta att hon är kvar i laget och jag tror att hon kommer kunna hjälpa mig med att utvecklas ytterligare både på och utanför isen som hockeyspelare, säger hon till klubbens hemsida.

– Det skall dessutom bli jättekul att se vad Micke kommer kunna åstadkomma tillsammans med oss spelare och hur vi kommer kunna fortsätta att bygga damhockeyn i Sverige.

Mikael Forsberg, sportchef:
– Ronja är en ung världsspelare från Finland som sprider massvis med positiv energi i gruppen. Därför känns det jättebra att vi redan nu kan presentera en förlängning med henne. Vi skall vara stolta som förening över att hon väljer att stanna kvar för att utvecklas med oss här i Norrbotten.

– Hockeymässigt har Ronja alla de verktyg som behövs för att vara en toppspelare i SDHL och hon behöver bara egentligen bara bli lite jämnare i sitt spel, vilket vi är övertygade kommer med tiden.

Du gillar kanske också...