Samoskevich lämnar Brynäs: ”Ett otroligt svårt beslut att fatta”

Det blev bara åtta matcher för Melissa Samoskevich i Brynäs. Idag meddelade klubben att 22-åringen flyttar hem till USA.

— Det här är något vi gör för att hon ska må bra, säger Andreas Dackell, sportdirektör till klubbens hemsida.

Klubben skriver att 22-åringen har haft svårt att acklimatisera sig till livet i Sverige. Och att man därför kommit överens om att Samoskevich reser hem till USA på obestämd tid.

— Det är självklart så att vi kommer att sakna Melissa både som person och hockeyspelare, men i såna här situationer måste man först och främst se till människan. Att se till människan är en av de tre dimensionerna i vårt hållbarhetsarbete och det måste få genomsyra även den sportsliga verksamheten. Det handlar om att människor ska må bra, och det gör att vi i det här fallet när vi väljer att låta Melissa åka hem. Det är något vi gör för att hon ska må bra, säger Andreas Dackell, sportdirektör.

Samoskevich:
— Jag kommer inte glömma den erfarenhet och upplevelse jag haft i Brynäs. Alla i laget och i organisationen har varit fantastiska och även om det bara blivit en kort tid i klubben så här långt känner jag att jag utvecklades mycket som hockeyspelare. Men på grund av personliga skäl så har jag valt att åka hem. Det har varit ett otroligt svårt beslut att fatta men jag tror att det är vad som är bäst för mig just nu. Jag vill tacka alla i Brynäsfamiljen för min fina tid i Sverige så här långt.

Du gillar kanske också...