Till alla kids där ute…

När jag var tre år fick jag mina första skridskor och några månader senare skulle jag prova dem. Mamma och pappa var rädda att jag skulle ramla och slå mig så jag hade på mig världens tjockaste overall och en väldigt tjock mössa under hjälmen. Pappa ställde mig på isen och liksom höll i mig i axlarna och förde mig framåt. Efter ett tag så släppte han lite försiktigt och höll händerna nära mig, så som när man bygger ett jättehögt torn i lego ni vet. Och sen känner man bara att legotornet står stadigt, lika stadigt stod jag på mina skridskor.

IMG_9794

Tre år gammal med mina första skridskor. (Foto: privat)

Sen blev jag några år äldre och började spela hockey efter att jag hade åkt konståkning ett tag. Men helt ärligt så tyckte jag att det var ganska tråkigt. Men jag började också spela innebandy som jag spelade i flera år, fotboll spelade jag väldigt länge och älskade det. Jag provade på handboll, tennis och friidrott. Som ni ser, så finns det väldigt många sporter som jag har provat, men när jag var 13 år så fick jag möjligheten att börja med MSSK:s seniorlag i hockey och eftersom jag då hade testat det mesta så visste jag vad jag ville.

Det finns såklart ingen väg som är rätt eller fel, men jag tror inte att det är så dumt att prova på allt man vill om man kan. För då vet man bättre vad man tycker är kul. Som jag kommer ihåg det så hade jag tjatat lite grann att jag ville spela tennis. Så mina föräldrar fixade ett racket och en träningsgrupp och pappa följde mig till första träningen och även min sista. För jag tyckte inte att det var kul när jag väl var där. Han var inte så glad efteråt eftersom han hade fixat allt, men idag är jag glad att jag åkte dit och insåg att det inte var för mig helt enkelt. Han också förmodligen.

Som liten drömde jag om att bli proffs i någon sport och kunna tjäna pengar och leva på det. På det sättet valde jag kanske fel, men såhär i efterhand skulle jag inte byta ut någonting av det jag har fått uppleva. Alla oinspirerande träningsmatcher i en kall C-hall var väldigt mycket värt det när jag fick dra på mig den svenska landslagströjan och spela OS. Jag har fått se så många av världens alla hörn, från Newfoundland i Kanada till de djupa skogarna i Finland på gränsen till Ryssland. Jag har fått skratta, gråta, vinna och förlora tillsammans med vänner jag kommer ha hela livet. Allt tack vare min 13 år långa seniorkarriär.

Så till alla kids där ute; spela så många sporter du kan medan du kan för då blir valet lättare när du väl ska välja vad det är du vill satsa på. Sätt upp mål och drömmar och ha kul på vägen! Välj det som hjärtat säger och även om du inte blir rik på pengar så kommer du bli rik på så mycket mer som du kommer ha kvar hela långa livet ut.

Ha det bäst.
/Rebecca.