Damkronornas bojkott över: ”Ett stort och viktigt steg”

Två månaders förhandlingar mellan Svenska Ishockeyförbundet och SICO är över. Idag undertecknades landslagsavtalet för Damkronorna, skriver man i ett pressmeddelande.

”SICO samt spelarna i Damkronorna känner sig nöjda med det

landslagsavtal som kommit till stånd. I avtalet regleras, bland annat, de viktiga bitarna om förlorad arbetsförtjänst, försäkringar samt resor. Delar som är viktiga för spelarna att ha reglerat på ett bra vis för att kunna fokusera på ishockeyn, och prestera vid spel med Damkronorna. Det är ett stort och viktigt steg i rätt riktning för svensk ishockey, och för framtiden.”

”Det har varit en lång process, men vi har stått enade med vad vi vill och vad vi vill förändra. Nu när avtalet är klart, börjar vår resa tillbaka till A-VM. Därför känns det extra skönt att köra igång med gänget igen i Falun. Det är dags att knyta näven, blicka framåt och fortsätta göra jobbet varje dag för att ta svensk damhockey tillbaka till toppen.”

– Fanny Rask, Damkronorna och AIK