Tung bortaseger för Djurgården

Djurgården tog en tung skalp när man på bortaplan besegrade Luleå/MSSK MED 2-1 efter periodsiffrorna 1-1, 0-1, 0-0. Segermålet gjordes av Sarah Bujold dryga sex minuter in i den andra perioden, framspelad av Lova Blom. Bujold låg även bakom stockholmarnas 1-0-mål när hon serverade Alice Östensson redan efter 26 sekunder. Sextonåriga Wilma Sjölund stod för hemmalagets mål som saknade Emma Nordin, Michelle Karvinen, Noora Tulus och Johanna Fällman.

AIK:s Sabina Küller gjorde två mål när man besegrade jumbon Leksand på hemmaplan. Wilma Johansson gav bortalaget ledningen i den första perioden innan Erica Udén Johansson kvitterade. Andrine Furulund reducerade med 3 minuter kvar men Leksand föll åter och är fortfarande utan poäng.

Katerina Mrazova stod för ett mål och två assist när hennes Brynäs tog tre poäng borta mot SDE. Slutresultatet skrevs till 4-0 efter mål från Maja Nylén Persson, Denisa Krizova och Lara Stalder.