Wester gör comeback i Falu IF: ”Väldigt roligt att vara på is”

Lina Wester

Foto: Mats Bekkevold

Hon har spelat över 200 matcher i SDHL:s grundserie och slutspel och gjort över 100 landskamper. Idag gör Lina Wester comeback i Falu IF i DamTvåan Västra när man gästar SK Iron Hockey. Damhockey.se tog ett snack med Lina om hennes förra klubb Leksand och formen inför comebacken.

– Haha, Formen är lite oklar. Jag kan räkna på en hand hur många träningar jag varit med på hittills, så grejerna är väl kanske inte riktigt inkörda och sådär. Men det klart, det sitter ju i ryggmärgen så lite har man väl kvar. Och man kommer väl in i det mer och mer, säger hon när Damhockey.se når henne  under söndagen.

Efter nio säsonger i SDHL med Leksand och Brynäs slutade hon efter säsongen 2014/2015. Det blev en kort comeback i Färjestad och DamEttan 2016/2017 men sedan dess har skridskorna legat på hyllan. Tills flytten till Falun förra sommaren.

– Jag flyttade till Falun förra sommaren och började umgås mycket med Klara Myrén som också bor där. Hon hade varit i kontakt med Falu IF och fått frågan om att vara assisterande tränare till deras nystartade nysatsning med damlaget. Hon frågade då mig ifall jag var sugen på att också vara med, och det ville jag. Med tanke på att det inte är samma elit nivå som i SDHL så funkar det att spela där och det går ihop med mitt övriga liv då det inte är lika mycket träningar och matcher. Sen älskar jag fortfarande hockey så det är ju väldigt roligt att vara på is och lira igen.

Vad tror du att du kan tillföra laget?

– Jag kan nog i alla fall tillföra mycket rutin och stabilitet till laget. Kommer nog förhoppningsvis också kunna bidra med lite poäng då och då så det hjälper oss att vinna matcher.

Som gammal leksing följer du laget i SDHL?

– Följer väl inte Leksand super mycket faktiskt. Kan gå in på stats och kika resultat ibland när de spelar och lite så bara.

Det har ju gått lite knackigt och många spelare har lämnat inför denna säsongen. Har Leksand varit på dig om att spela för dem i år?

– Fick frågan innan säsongen ifall jag ville vara med i ledarstaben, men inte fått frågan om att spela.

Om frågan skulle dyka upp igen?

– Skulle frågan dyka upp så är jag väl inte helt omöjlig.

Matchstart är 13:15 och även förra landslagsspelaren Klara Myrén finns på isen. Alla resultat från DamTvåan läser ni naturligtvis på damhockey.se.

Du gillar kanske också...