Leksand föll igen och MODO tog andra raka

Hanna Skold

Hanna Sköld. Foto: Mats Bekkevold

Två matcher spelades i SDHL under söndagen, här kommer en sammanfattning och resultaten från matcherna.

Leksand fortsätter att ha det tungt, idag inkasserade man laget femte raka förlust efter 4-1 borta mot Linköping. Samantha Hanson gav visserligen laget ledningen i den första perioden medan Zoe Hickel reducerade för hemmalaget. I den andra spelade nämnde Hickel fram Saana Valkama till 2-1. Leksand hade sen tre lägen i powerplay att reducera men fick inte in pucken bakom Eveliina Suonpää i LHC-kassen. Lene Tendenes två mål i tredje satte slutresultatet till 4-1.

Katia Clement Heydra stod för ett mål och två assist när hennes MODO besegrade Göteborg hemma i Fjällräven Center. Hemmalaget gick upp till en 4-0 ledning med två perioder spelade genom mål av Clement Heydra, Lore Baudrit, Ebba Tjärnfjord och Gracen Hirschy. Två mål på de två inledande minuterna genom Louisa Lippiatt Durnell och Anna Borgfeldt i den tredje, skapade lite nerv men närmare än så kom inte göteborgarna. Tre nya poäng för MODO som därmed har två raka segrar.