SDHL-svepet: Allt om fredagens matcher

AIK-SDE.jpg

Foto: Peter Eriksson

Det spelades tre stycken matcher under fredagskvällen och i sedvanlig ordning ger vi Er all information om matcherna här nedan.

AIK-SDE HF 3-4

Sex av sju mål kom i numerärt överläge när AIK och SDE drabbade samman under fredagskvällen. Det var bortalaget som gick upp till en snabb 0-3-ledning efter tolv minuter spelade. Fanny Rask reducerade innan pausvilan men bara dryga två minuter in i andra ökade Pia Pren på till 1-4. Sabina Küller och Fanny Rask reducerade återigen men närmare än så kom inte Solnalaget.

  • AIK:s målskyttar: Fanny Rask 2, Sabina Küller.
  • SDE:s målskyttar: Savine Wielenga, Kayleigh Hamers, Pia Pren, Alexandra Andersson.

Luleå HF/MSSK-HV71 3-2 OT

Det bjöds på underhållande hockey när två förhandsfavoriter till SM-guldet möttes i Coop Norrbotten Arena. Det var till slut hemmalaget som kunde avgå med segern efter att ha avgjort genom Ronja Savolainen på övertid. Bortalaget hade med 10 minuter kvar att spela i den tredje  vänt ett 0-1-underläge (Målskytt: Josephine Hoegh Persson), från den andra perioden till 2-1. Detta  inom loppet av 48 sekunder efter mål av Hanna Olsson och Julia Tylke. Endast 27 sekunder senare kvitterade Petra Nieminen.

Värt att notera: Emma Nordin utgick i den tredje perioden.

Djurgårdens IF-Brynäs IF  3-4 OT

Michela Cava stod för tre mål (ett i numerärt underläge) och nyförvärvet Melissa Samoskevich för två assist när Brynäs plockade bonuspoängen borta mot Djurgården. Erika Grahm satte avgörandet 23 sekunder in på övertiden. Det var Grahms första mål för säsongen, hon stod även för två assist.

Värt att notera: Michela Cava brände även en straff.

  • Djurgårdens målskyttar: Dominique Kremer, Lova Blom