Boustedt svarar på kritiken: ”Var tvungna att ställa in”

Damkronorna2

Foto: Mats Bekkevold

Svenska Ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt svara idag SVT Sport på den kritik den finska Pasi Mustonen lyft fram. Han dementerar uppgifterna om att förbundet ställde in för att spara pengar.  

– För tre veckor sedan så ville USA och Kanda veta om turneringen skulle bli av, för det är ju en ganska stor grej att boka in 40-talet personer från USA och Kanada till Luleå, och de visste att vi var inne i en förhandlingsprocess. Då frågade vi om vi kunde få en veckas respit för att kunna fråga Sico (spelarfacket) om spelarna kunde tänka sig att spela även om vi inte var färdiga med förhandlingen, förklarar Boustedt för SVT Sport, och fortsätter:

– Men vi fick svaret att de inte kunde säga att de skulle vara tillgängliga. Och eftersom USA och Kanada ville ha svar så var vi tvungna att meddela att de inte kunde garantera att de skulle spela. Så då var vi tvungna att ställa in det. Och det tycker vi är en stor förlust för svensk damishockey, då USA, Kanada och Finland är de tre bästa länderna och det hade varit en enorm möjlighet för Damkronorna att få spela mot de bästa.

SVT SPORT: Så du kan helt och hållet dementera att ni ställde in turneringen för att spela pengarna?

– Alltså, vi har ju inte övertalat, men verkligen sålt in den här turneringen till USA och Kanada. Det är en stor grej att få USA och Kanada till en turnering. Så det är väldigt tråkigt. Så om vi för ett halvår sedan jobbade hårt för att få hit dem, då ville vi ju inte ställa in turneringen nu.

– Och vi frågade ju faktiskt Damkronorna om de kunde spela även om vi inte var överens om ett nytt avtal. Men det ville de inte lova.

Han säger till sajten att han dock har  förståelse för om andra nationsförbund tappar förtroendet för Sverige efter att de tvingats ställa in två turneringar på kort tid.

– Det är ju inget positivt att det har hänt, och det är ingen bild som vi på något sätt har försökt att skapa. Så det här är så klart ingenting som är bra, säger han, men lägger till att det hade kunnat vara värre:

– Hade vi inte ställt in turneringen nu, utan tvingats ställa in bara några dagar i förväg – det hade kunnat vara det värsta som hade kunnat hända. Det var ju det som hände i förra turneringen.

 

Du gillar kanske också...