Hakala: ”Det finns fortfarande saker jag kan förbättra”

Sanni Hakala.jpg

Foto: Mats Bekkevold

HV71 inledde SDHL på bästa sätt förra helgen genom två segrar 6-2 och 4-2 borta mot Leksand. Fyra av målen kom från forwarden Sanni Hakalas klubba. Den 21-årige finskan som gör sin fjärde säsong i Jönköpingslaget är nöjd med seriestarten.

-Det var en bra start på säsongen. Vi har en hel del nya spelare och allting kändes ganska nytt så jag tycker överlag att det var en bra helg. Personligen hade ganska bra matcher men det finns fortfarande saker jag kan förbättra till nästa, säger hon till damhockey.se.

Jönköping känns som hemma
Hakala som representerat JYP och Kärpät i den finska ligan noterades för sin poängbästa säsong i SDHL ifjol. Det blev 42 poäng (22+20) på 35 matcher för forwarden som trivs i Jönköping.

– Jönköping är ingen storstad men de känns som hemma. Jag gillar att vara här och speciellt med det här laget. Min favoritplats här är den stora sjön, den är så vacker!

Du har inlett säsongen med Felicia Wikner-Zienkiewicz och Jenny Antonsson. Hur är det att spela med dem?

– Jag gillar att spela med dem och jag spelade hela förra säsongen med Felicia och det funkade bra. Båda jobbar riktigt hårt och det är mycket fart varje gång de är på isen.

Ni har ett riktigt bra lag den här säsongen men många pratar om Luleå/MSSK och Brynäs. Det känns nästa som att ni hamnat lite i skuggan. Är de bra och kan du säga att man kan se HV71 som en outsider?

– Ja vi har ett riktigt starkt lag den här säsongen men jag vill inte sätta nån press på oss. Jag tänker inte så mycket på vad andra pratar om oss.

Idag väntar match mot Linköping och på lördag Djurgården. Dina tankar inför matcherna?

– Det kommer bli bra matcher den här helgen! Det är två bra lag och de har också fått in en massa nya spelar så det kommer bli kul att spela emot dem, avslutar hon.