Hiirikoski förlänger: ”Trivs oerhört bra med laget”

Hii

Foto: Mats Bekkevold

Världens bästa back de senaste åtta säsongerna, Jenni Hiirikoski har idag förlängt sitt kontrakt med Luleå/MSSK. Den finländska backen som stått för 186 poäng på 129 matcher i den röda tröjan, stannar nu i klubben till 2021/2022. 

– Det kändes fantastiskt roligt när föreningen hörde av sig och ville förlänga mitt avtal redan nu. För jag trivs oerhört bra med laget, föreningen och Luleå som stad. Vi har redan åstadkommit mycket tillsammans men jag känner fortfarande att vi har minst lika mycket kvar att ge, säger hon till klubbens hemsida och fortsätter:

– Ska jag vara ärlig så blev jag lite orolig när jag fick höra att Glader ville flytta. Men när det stod klart att Micke skulle komma in som ny tränare och sportchef så kände jag mig trygg igen, för jag vet vad han kan och att han precis som övriga ledare brinner för att göra oss alla i laget bättre.

Stefan Enbom, VD
– Det går inte att hitta nog med superlativ för att beskriva en spelare och människa som Jenni Hiirikoski. En spelare som trots att hon år efter år är dominant från sin backposition ändå har ett genuint driv för att utveckla både sig själv och sina lagkamrater. Att hon nu väljer att förlänga med Luleå Hockey/MSSK har ett stort signalvärde både till vår egen verksamhet och gentemot övriga hockeyvärlden om att vi även fortsättningsvis kommer att vara att räkna med i SDHL och utanför våra nationsgränser.