Fredrik Glader lämnar Luleå/MSSK- Mikael Forsberg ersätter

LHFMSSK.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Idag blev det klart att huvudtränaren och sportchefen Fredrik Glader lämnar Luleå/MSSK och blir sportchef i MODO Hockey. Han ansluter till Örnsköldsvik i mitten av oktober.

– Efter fem fantastiska år med Luleå Hockey/MSSK har jag nu fått möjligheten att ta mig an en ny utmaning som ledare och kommer därmed att lämna den förening där jag själv spelat som ungdom och där jag till stor del fått min fostran som både människa och ledare, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Jag vill rikta ett jättestort tack till alla tjejer som jag haft förmånen att jobba med och den fantastiska ledarstab som jag jobbat tillsammans med och till Stefan Enbom som varit en otroligt bra chef och ett viktigt bollplank i vårt arbete för att utveckla damhockeyn tillsammans. Dessutom vill jag rikta ett stort tack till alla luleåfans som tagit LHF/MSSK i sitt hjärta, det har betytt oerhört mycket för både föreningen och svensk damhockey i stort.

Stefan Enbom, VD:
– Det är klart att vi är besvikna över att Glader inte önskat fullfölja hela sitt avtal med oss, samtidigt som vi respekterar hans vilja till fortsatt personlig utveckling. Beslutet att låta honom lämna i förtid har växt fram i en nära dialog med våra ledare och spelare. Vi är alla övertygade om att detta är den bästa lösningen utifrån var vi är och vart vi vill i framtiden. Vi vill också önska Fredrik lycka till i sin fortsatta personliga utveckling och samtidigt tacka honom för fantastiskt goda insatser under en viktig fas i föreningens utveckling. Han har varit en viktig nyckelperson när vi tillsammans har utvecklat dam- och tjejhockeyn i länet och Sverige.

Senare under dagen presenterade klubben Gladers ersättare. Det bli Mikael Forsberg som ersätter honom i båset.

– Jag blev både glad och hedrad när jag blev kontaktad och fick frågan om jag var intresserad av att ta över som sportchef och huvudtränare för Luleå Hockey/MSSK. Det var en otroligt rolig grupp som jag fick vara med och jobba med under min tidigare sejour som assisterande tränare för laget och jag ser verkligen fram emot att ta mig an den här utmaningen.

 

 

Du gillar kanske också...