SDHL-svepet: Lördag/Söndag

Zwarthoed.jpg

Foto: Mats Bekkevold

Brynäs IF-Göteborg HC
Göteborg plockad säsongens första poäng när man föll efter straffar borta mot Brynäs under lördagen. Emma Johansson gav göteborgarna ledningen i den första perioden i spel fem mot fyra. Emma Murén kvitterade dryga två minuter senare. Michela Cava avgjorde sedan tillställningen under straffläggningen.

Leksands IF-HV71
Sanni Hakala fortsätter att göra mål. I fredags stod finskan för två mål och i lördags blev det ytterligare två när hennes HV71 besegrade Leksand. Femtonåriga Nicole Hall blev även hon återigen målskytt för leksingarna. Hennes andra på lika många matcher, det andra målet gjordes av Betty Jouanny. HV71:s målskyttar Linnéa Andersson, Sidney Morin.

Linköpings HC-AIK

Linköping tog säsongens första trepoängare genom att besegra AIK med 4-1. Johanna Lagus gav bortalaget ledningen efter bara 52 sekunder. Fem minuter senare stod det 2-1 på resultattavlan efter mål av Tori Hickel och Vilma Tanskanen. Zoe Hickel och Lene Tendenes ökade på till 4-1 i den andra.

Djurgårdens IF-SDE HF

SDE HF fortsätter övertyga och har sex poäng på två matcher efter 3-1 segern idag mot Djurgården. Julie Zwarthoed stor segerorganisatör efter två mål och en assist. Lagkaptenen Leanne Ganney satte viktiga 3-0 i numerärt underläge. Sofie Lundin reducerade med tre minuter kvar i den tredje.