SDHL-svepet: Premiären

HV71

Foto: Mats Bekkevold

Linköpings HC-SDE HF 

SDE HF inledde säsongen med seger när man tog en 2-0 seger borta mot Linköping under fredagskvällen. Nyförvärvet Kelty Apperson stod för två mål och båda gångerna framspelad av Pia Pren och Jacquie Pierri.

Djurgårdens IF-AIK

Fanny Rask som återvänt till AIK efter en sejour i HV71 noterades för två assist när Solnalaget besegrade Djurgården på Hovet. Slutresultatet skrevs till 0-2 efter mål från Lisa Johansson och Erica Udén Johansson.

Luleå HF/MSSK-MODO Hockey 

Hemmalaget vann skotten med 40-11 och matchen med 3-0 efter mål av Michelle Karvinen, Nicoline Söndergaard Jensen och Johanna Fällman. Hemmalaget missade även en straff med dryga två minuter kvar. 1103 åskådare.

Brynäs IF-Göteborg

Förhandstippade jumbon Göteborg hade efter två spelade perioder mot Brynäs 1-1. Sen steg kedjan Krizova /Mrazova /Stalder fram och gjorde fyra mål. Nyförvärven levererade, Lara Stalder (3+1), Deniza Krizova (0+3), Katerina Mrazova (1+2). GHC:s reducering i den första perioden stod Hanna Thuvik för.

Leksands IF-HV71

Sanni Hakala blev tvåmålsskytt i mötet med Leksand. Finskan gjorde både 2-0 och 4-1 när Jönköpingslaget tog en säker 6-2 seger i Tegera Arena. Anna Borgqvist, Hanna Olsson, Michelle Löwenhielm och Danielle Stone blev målskyttar. Hanna Sköld och Nicole Hall stod för hemmalagets mål.