Damkronorna

Damkronornas turnering ställs in

Damkronorna
Foto: Mats Bekkevold

Damkronornas hemmaturnering i Luleå i november ställs in, det meddelade förbundet idag på sin hemsida. De båda parterna har som bekant fortfarande inte lyckats lösa konflikten och därför ställs alltså mötena med USA, Kanada och Finland in. 

– Det är helt och hållet förbundet beslut att ställa in turneringen och spelarna tycker det är jättetråkigt, säger spelarfacket Sico:s representant Klara Stenberg till SVT Sport.

Hade ni kunnat förhindra det?

– Under de rådande förhållandena utan ett avtal ser vi det som osannolikt att kunna spela. Men vi hade hoppats att vi hade kommit längre i förhandlingen vid det här laget, säger Klara Stenberg.

Tommy Boustedt, generalsekreterare Svenska Ishockeyförbundet: 

– Det är jättetråkigt så klart. USA, Kanada och Finland är på damsidan de tre bästa nationerna, och det hade varit en väldigt bra turnering för vårt landslag som siktar på att avancera till den högsta divisionen igen i vår. Så det känns jättetråkigt att missa den möjligheten till tre jättetuffa och bra matcher. USA, Kanada och även Finland behöver garantier för att turneringen ska spelas. Det innebär att vi behöver lämna besked till dem. Därför lämnade vi besked till dem och arrangören Luleå i dag. De andra länderna har nog en viss förståelse för den här situationen. Men det är tråkigt sportsligt och tråkigt för våra internationella relationer.

 

Comments are closed.