ANGSHULT

ANGSHULT: Vi vet alla vad ett miljöombyte kan göra

armborg.jpg
Foto: Mats Bekkevold

Då var det återigen dags för ännu en säsong av SDHL. Jag började följa ligan 2012 då under namnet Riksserien så detta blir min sjunde säsong. Mycket har hänt sedan dess, spelare och lag har lämnat. Vad alla som följt ligan dock kan konstatera är att spelet har blivit snabbare och spelarna betydligt skickligare.

Något vi kommer få se i år inte minst genom den stora tv-satsningen som ligan gjort. Bort med den dåliga bilden, ljudupptagningen och in med High Definition och intervjuer.

Alla heder dock till alla de människor som filmat och engagerat sig så att alla vi hockeyfans ute i Sverige har kunnat se matcherna. Nu kan ni ta en paus och njuta av showen!

Just den här upplagan av SDHL är nämligen enligt mig den bästa någonsin på pappret. Mycket på grund av att ligan kryddats med en hel del importer som höjer spelnivån avsevärt. Men även för att jag tror att det finns svenska spelare som kommer lyfta efter att ha bytt klubbadress, efter år ut och år in i samma klubb. Vi vet ju alla vad ett miljöombyte kan göra.

Svenska spelare som blir extra spännande att följa:

  • Sofia Engström, från Leksand till MODO
  • Michelle Löwenhielm, från Connecticut till HV71
  • Anna Kjellbin, från Linköping till HV71
  • Maja Nylén Persson, från Leksand till Brynäs
  • Fanny Rask, från HV71 till AIK
  • Johanna Olofsson, från MODO till Brynäs

Till sist här kommer mitt SDHL tips 2019/2020a

1. Luleå/MSSK

Tre SM-guld på fyra år. Det är svårt att inte tippa LHF/MSSK som etta i år igen, trots att man tappat Olsson, Ferno, Stenberg och Omberg. Jag tycker ändå att laget ser starkt ut. Ersättarna Söndergaard Jensen och Minatsu Murase håller hög klass!

2. Brynäs IF

Har inte kommit längre än till kvartsfinal de senaste sex åren. Den här säsongen har laget rustat för guld! Grahm och Brynäs har lyckats värva stjärnor som Cava, Stalder, Krizova, Mrazova, Olofsson, Murén och Nylén Persson till Gävle. En stark guldkandidat!

3. HV71

Frågan är om Jönköpingslaget nånsin haft ett bättre lag på pappret? Efter två raka femteplaceringar har man nu plockat in spets i Morin, Kjellbin, Borgqvist och Löwenhielm. Den sistnämnda är äntligen tillbaka i svensk hockey! En utmanare till Luleå och Brynäs och de lag som tillsammans med Brynäs värvat bäst.

4. MODO Hockey

Förra årets stora överraskning som slutade på en andraplats. Har tappat Cava, Tougas och Olofsson, men fyllt på med bland annat spännande Clement-Heydra. Intressant att se Engström i ny omgivning. Fransyskan Lore Baudrit kan bli ett utropstecken!

5. Djurgårdens IF

Blahoski har värvat nordamerikanskt för att förbättra fjolårets sjätteplats. Spelare som Bujold och Wakefield spetsar till en redan intressant forwardsuppsättning . Håll ögonen på Lova Blom och Maria Lindberg.

6. Linköpings HC

Topp-tre placeringar de senaste sex åren, tre finaler de senaste fyra. Linköping har satsat även i år men förlusterna av Marchment, Stalder, Morin, Tapani, Söndergaard Jensen och Kjellbin kommer kännas.

7. SDE HF

Förra säsongen var lagets bästa spelmässigt och poängmässigt. I år har laget förstärkts med CWHL och collegespelare. Ser på pappret ut som ett slutspelslag. I så fall blir det klubbens första slutspel någonsin.

8. AIK

Värvningarna av Räisänen, Eriksson, Rask och Suzuki känns spännande. Ambitionen är att förbättra fjolårets åttondeplats. Då måste man förbättra spelet på hemmaplan, endast sex segrar på 18 matcher ifjol.

9.  Leksands IF

Fjolårets fjärdeplats var imponerande. Men i år med flera nyckelspelare borta ur truppen är framtiden oviss. Vem ska ersätta Borgqvist, Stone, Hirschy, Nylén Persson, Johnsson, Engström, Lind och Åberg? Det blir en tuff säsong.

10. Göteborg HC

Ytterligare en tung säsong väntar göteborgarna. Sju inspelade poäng ifjol och bara en seger efter ordinarie tid. Har förstärkt försvaret men framåt ser laget fortfarande svagt ut. Endast 31 mål på 36 matcher förra säsongen.

 

 

Comments are closed.