SDE flyttar upp juniorer: ”Har arbetat hårt under försäsongsträningen”

Kenttl.jpg

Foto: Mats Bekkevold

SDE HF meddelade idag att man flyttar upp juniorerna Klara Kenttälä och Astrid Lindeberg till SDHL-laget 2019/2020.

– Både Klara och Astrid har arbetat hårt under försäsongsträningen och vi ser fram emot att ha dem med i laget den här säsongen. I SDE arbetar vi ständigt med att utveckla flick- och damhockeyspelare och det är extra roligt när vi har möjlighet att ge juniorspelare ytterligare utveckling med spel på SDHL- nivån. Framtiden ser ljus ut för både SDE och Svensk damhockey med så många duktiga unga spelare som har förutsättningarna att ta steget till högsta nivån, säger huvudtränaren Shane Warschaw till klubbens hemsida.

Från klubbens hemsida:

Klara Kenttälä är en glad och tävlingsinriktad 14-åring. Hon har spelat med SDE sedan 2013, både med killar, Flickor A, Dam J och DamU/div1-laget. Redan förra säsongen gjorde hon sin debut i SDHL-laget under våren och i kvalspelet. I år är Klara kapten för Stockholms TV-puckslag för flickor.

Astrid Lindeberg är också14 år, har spelat med killar sedan hockeyskolan och kom till SDE för tre år sedan då hon började spela med Flickor A och DamU/div1. Astrid spelar också i Stockholms lag i TV-pucken för flickor i år.

Shane Warschaw:
-Klara har mycket bra puckkontroll för sin ringa ålder. Hon ser spelet på ett skickligt sätt och är inte rädd att hålla i pucken för att hitta spellösningar.

– Astrid är en stark skridskoåkare som kan hänga på de bästa. Hon har bra klubbteknik och är kreativ med pucken.