Färjestad BK

Fujimoto skadad- missar premiären: ”Verkligen otur”

Fujimoto

Färjestadsmålvakten Nana Fujimoto har skadad foten och missar därmed premiären i DamEttan. Den 30-årige japanskan skadade vristen under den första matchen under fyrnationsturneringen i Finland. När hon sedan återvände till Japan föll hon oturligt i en trappa och fick en fraktur på den redan skadade foten. 

– Läkarna säger att det kommer ta minst sex till åtta veckor att återhämta sig, säger en besviken Nana när damhockey.se når henne under lördagskvällen.

Det var i juli som Färjestad offentliggjorde värvningen av landslagsmålvakten och hennes syster Nachi Fujimoto. Den sistnämnda är nu på väg till Sverige och Karlstad för spel, men Nana blir kvar i Japan för att rehabträna.

– Verkligen otur att jag missar både hemmapremiären och flertalet matcher. Jag opererades och fick köra rehab även förra säsongen. Så inför denna har jag tränat mycket med min syster för att förbereda mig och jag hoppades att jag skulle få en bra start med ett nytt lag och allt. Jag är så besviken på skadan. Men jag tror att jag kommer återhämta mig snabbt och kan spela för Färjestad så fort som möjligt, avslutar hon.

Färjestad inleder DamEttan Västra hemma mot Västerås den 15 september.

 

 

Comments are closed.