SDHL

Nu är det klart – C More och SVT sänder SDHL

3631633frf45f455004_1741dbffe1_k
Foto: Mats Bekkevold

Vi har tidigare berättat om SDHL:s strategiska beslut att samtliga matcher den här säsongen skulle tv-produceras. Nu är förhandlingarna slutförda och det blir SVT och C More som kommer sända SDHL 2019/2020.

– Det känns jättebra att vi skrivit avtal med de största mediahusen i Sverige! Både SVT och C More kommer bidra till att våra fans kan se samtliga matcher under den kommande säsongen, säger Angelica Lindeberg, kommersiell chef för SDHL.

Bakom investeringen finns två svenska bolag, Sportsground och XVI Sports.

– Vi är stolta över att ha bidragit till att SDHL blir den mest tv-exponerade ligan i Sverige. Ingen liga, varken på herr eller damsidan, kan mäta sig med SDHL i potentiella tittarsiffror. Det öppnar dörren till alla hockey-fans runtom i Sverige, säger Viktor Johansson, partner på XVI Sports.

Totalt kommer 192 matcher per säsong att sändas på Sportkanalen samt C More. Finalerna samt ytterligare cirka 25 matcher sänds på SVT:s plattformar, skriver SDHL i ett pressmedelande.

– Det stora arbetet ligger framför oss. Nu gäller det att utveckla ligan för att även i fortsättningen erbjuda våra svenska hockeyfans världens bästa hockey, fortsätter Angelica Lindeberg.

För att följa SDHL måste du öppna ett C More-konto och de 192 live matcherna finns tillgängliga i paketet som heter ”C More mycket sport”

Om du vill stödja damhockey.se i vårt arbete så köper du ditt abonnemang genom att klicka på Cmore!

Comments are closed.