”Vi ska spela 68 matcher i tre olika ligor”

Mercedes

Foto: Mats Bekkevold

Hvidovre som ifjol blev danska mästare har en tuff säsong framför sig. Laget kommer den här säsongen spela i svenska DamEttan, danska ligan och EWHL. Totalt blir det 68 matcher. En av spelarna som hoppas att spela alla matcherna är Mercedes-Julie Kryger. Den  29-årige backen som gör sig redo för sin fjärde säsong med klubben, började uppladdningen i somras på en öde ö. Hon var nämligen med i danska Expedition Robinson. Vi tog ett snabbt snack om kommande säsongen, Robinson och hennes ovanliga namn.

– Det finns inte mycket att säga om mitt namn. Jag är superglad att inte ha samma namn som alla andra. Men jag hör ofta mycket dåliga skämt om det men jag har vant mig vid det.

Hur kommer det sig att du sökte till Robinson?

– Jag har alltid tyckt att Robinson varit ett jättebra program och jag har alltid velat utmana mig själv för att se vad jag kan klara av. Det var tufft att inte få mat och inte sova ordentligt. Men tävlingarna var så hårda och tuffa så jag skulle göra det igen om jag hade fått chansen.

Hade du någon nytta av något du lärt dig på en hockeyrink? 

– Jag fick inte mycket användning av det vi lärt oss i hockeylaget. Det är  supermycket taktik och vi hade en i laget som ville bestämma allt. Så vi var inte så bra på att samarbeta i laget. Men min styrka var en stor hjälp på ön och i de olika tävlingarna.

Hektisk säsong
Med en pappa som spelade ishockey och numera är tränare så var det rätt naturligt att det även skulle bli hockey för Mercedes-Julie. Som sexåring började hon spela och även om hon sysslade med andra sporter så var det till slut bara hockeyn hon fortsatte med.

-Det var det jag behövde och nu älskar jag det! Jag kan inte tänka mig ett liv utan hockeyn, säger hon.

Då ska du spela kommande säsong?

– Jag kommer definitivt att spela den här säsongen och jag hoppas på alla matcher.

Du spelade 13 matcher  ifjol och i år ska ni spela i tre ligor. Vad tycker du om det upplägget?

– Det kommer att bli en superspännande säsong. Vi ska spela 68 matcher i tre olika ligor, danska, DamEttan och EWHL. Vi kommer att ha en hektisk men spännande säsong och med vår nya kanadensiska tränare Tatiana Rafter hoppas jag att det blir en framgångsrik sådan. Samt att hon med all erfarenhet som hon har kommer att lära oss många nya sätt att spela på.

Då önskar vi dig stort lycka till den kommande säsongen!

– Tack!