Efter hjärnskakningarna- Ferno avslutar karriären

ferno.jpg

Foto: Görans Hockeyfoto

Nathalie Ferno har spelat sin sista hockeymatch, det meddelade den 23-årige Luleå/MSSK-forwarden i måndags. Hon fick rådet av Luleå Hockeys medicinska team, utifrån den skadeproblematik som hon har dragits med de senaste säsongerna efter upprepade hjärnskakningar.

Ferno spelade två säsonger med Luleå Hockey/MSSK och fick avsluta bägge säsongerna som svensk mästare. Totalt blev det 12 mål och 20 assist på 57 matcher i SDHL och SM-slutspelet med LHF/MSSK.

Nathalie Ferno till klubbens hemsida:

Såklart är det inte så här jag önskade att min ishockeykarriär skulle ta slut men jag har förstått att det är farligt för mig att spela vidare. Och att må som jag gjort under den värsta tiden är ingenting jag vill uppleva igen så därför känner jag mig trygg i att det här är det rätta beslutet för mig.

– Jag vill tacka för mina två år i Luleå Hockey, dessa år har varit de bästa åren i min karriär. Jag är oerhört glad för att jag fick chansen att spela i en förening som inte bara står för många bra saker, utan som också gör verklighet av dessa. Tack till alla fans som alltid står bakom oss oavsett vart i världen vi befinner oss. Tack till min björnfamilj som jag fått dela min vardag med. Det har varit galet kul att härja med er i två år. Och fler år ska det bli, bara inte med skridskor på fötterna.

– Slutligen vill jag tacka alla som jag någon gång stött på i min karriär. Mina coacher, lagkamrater, materialare, lagledare, ja, alla som på något sätt har varit med och bidragit till att min tid som ishockeyspelare är något som jag kommer se tillbaka på med glädje.

Du gillar kanske också...