Ad
Ad
Ad
DamEttan

Björklöven fortfarande utan tränare: ”Vi har jobbat stenhårt”

lven
Foto: Mats Bekkevold

Förra året var laget nära att knipa seriesegern före Skellefteå AIK i DamEttan Norra. Idag med lite drygt en månad kvar till serien drar igång står Björklöven fortfarande utan tränare. Damhockey.se tog ett snack med Tommy Henriksson, sportsligt ansvarig för dam, junior och ungdomsverksamheten i klubben. 

– Vi har sökt tränare sen i våras och haft flera namn på gång men de har i slutändan valt andra alternativ eller inte känt att de haft tillräckligt med tid att lägga ner för att göra det bra. Vi upplever att det är svårt att rekrytera tränare i allmänhet men till damhockeyn i synnerhet, säger han och fortsätter:

-Många tycker helt enkelt inte att damhockey är attraktivt och ett U15/U16-uppdrag på killsidan verkar många gånger mer attraktivt än att arbeta med ett representationslag i Sveriges andradivision. Enormt tråkigt att damhockey ännu inte har större attraktionskraft än så i hockeysamhället.

Enligt uppgifter till oss fick ni dra er ur Norrlands Cupen på grund av spelarbrist. Hur ser du på säsongen kommer ni kunna ställa ett lag på isen?

-Vi är ganska säkra på att kunna mönstra ett bra lag när serien drar igång. Men självklart hade vi velat ha det klart för länge sedan.

Ni sa i maj att ni tagit stora kliv de senaste säsongerna och inte vill bromsa upp utvecklingen. Hur rimmar det med att ni inte rekryterat tränare och spelare så här nära in på seriestarten?

-Vi har jobbat stenhårt för att få dessa saker på plats men marknaden är svårarbetad. Det finns bra förutsättningar i vår verksamhet men självklart även förbättringspotential på olika områden. Vi har en bred och stark trupp på damjunior vilken vi hoppas mycket på framöver, avslutar han.

Björklöven inleder DamEttan Norra den 8 oktober borta mot MODO Hockey 2.

 

 

 

 

Comments are closed.