SHL går in och stöttar Damkronorna ekonomiskt

ghctyh

Igår blev det klart att SHL går in och stöttar Damkronorna ekonomiskt med 400.000 kronor om året i tre år. I ett pressmeddelande skriver Svenska Hockey Ligan att dess styrelse har beslutat att ”säkerställa en ekonomisk ersättning för förlorad arbetsförtjänst i samband med landslagsuppdrag för Damkronorna med ett årligt belopp om max 400 000 kronor i tre år”. Spelarfacket SICO är dock inte nöjda än.

– Det är helt och hållet ett avtal mellan SHL och SIF. Vi vill ha ett landslagsavtal för Damkronorna, och i så fall ett avtal mellan Sico, som är spelarna, och SIF. Och i det avtalet vill vi också reglera den frågan. Så den frågan kommer inte vi släppa i ett eventuellt landslagsavtal ändå, säger Klara Stenberg på Sico till TT.

Förhandlingarna kommer att fortsätta, då Damkronorna och SICO framfört fler krav än bara ersättningsbiten.

 

 

 

Du gillar kanske också...