Ad
Ad
Ad
NWHL

Lovisa Selander klar för spel i NWHL

sde selander
Mats Bekkevold / RPI

Lovisa Selander som hade ett fantastiskt sista år på college med RPI, har nu hittat en ny klubbadress. Den 23-årige målvakten är klar för spel i NWHL med Boston Pride.

-Jag är väldigt glad över att få spela med Boston Pride den här säsongen och jag känner mig lycklig över att jag får fortsätta min spelarkarriär i Staterna. Jag ser fram emot att bli utmanad varje dag i NWHL av konkurrerande lagkamrater och att få spela tillsammans med två av mina kamrater från college (Marisa Raspa, Whitney Renn). Jag längtar tills säsongen startar, säger hon till klubbens hemsida.

Selander rankades som etta av målvakterna i räddningsprocent, sjua i vinstprocent (.426) och åtta i målsnitt (2.29). Två gånger har hon utnämnts till NCAA Hockey Star of the Week och blivit två gånger Goaltender of the Week.

Den förra SDE-keepern är även den spelare i RPI som spelat flest matcher genom tiderna, 131 stycken. Och med sina 129 starter, 71 förluster, 19 oavgjorda toppar hon även den statistiken. Hennes 40 vinster placerar henne tvåa genom tiderna och trea med sina 11 hållna nollor.

Även rekordet för flest räddningar totalt i NCAA:s historia innehar hon med 4,167 stycken.

 

Comments are closed.