Grahm: ”Har funnits en lång irritation och frustration”

winberg DK

Mats Bekkevold

I sex dagar har det varit tyst från de spelare som valt att bojkotta landslagslägret och turneringen i Finland. Idag gav Erika Grahm en intervju med SVT Sport om den pågående konflikten med förbundet. En av punkterna man vill förändra är som bekant ersättning för utebliven arbetstid under landslagssamlingar.

– Det räcker inte att vi får ersättning. Vi skulle ändå inte spela. Det här handlar om så mycket mer än pengar. Bemötandet vi fått de senaste åren har inte varit okej. Det har funnits en lång irritation och frustration och när många bär på känslorna att de inte vill åka och spela med landslaget kom vi fram till att det inte står rätt till, säger hon till sajten.

”Gör det för framtiden”
– Vi är en kärna som varit med länge som pratade ihop oss från början. Till slut var alla spelare med. Vi äldre gör det här mycket för framtiden och för att svensk damhockey vill tillbaka till toppen. Vi har försökt prata med förbundet men dom har nonchalerat det rejält. Vi vet vad vi vill ha. Vi ska inte ha det bara muntligt utan det ska till en riktig förändring. Min förhoppning är att det ska vara löst redan till nästa turnering som går på hemmaplan. Vi vill satsa, och vi vill enas med förbundet, säger Erika Grahm.

Se hela inslaget här!

Du gillar kanske också...