SDHL uttalar sig efter bojkotten

fran laktaren

Görans Hockeyfoto

Idag har SDHL publicerat ett uttalande angående avtalet med Svenska ishockeyförbundet, på sin sajt SDHL.se. I det officiella uttalandet står det bland annat att avtalet innebär inte att ligan ska stå för ersättning vid förlorad arbetsinkomst för landslagsspelare men reglerar att klubbarna är skyldig att ställa spelarna till förfrågande för landslaget vilket också sker. 

Läs hela uttalandet här nedan:

SDHL har avtal med Svenska Ishockeyförbundet. När avtalet förlängdes i våras var parterna överens om att ligan skulle överta de kommersiella rättigheterna. Avtalet innebär inte att ligan ska stå för ersättning vid förlorad arbetsinkomst för landslagsspelare men reglerar att klubbarna är skyldig att ställa spelarna till förfrågande för landslaget vilket också sker.
Med undantag för säsongen 18/19 har förutsättningarna tidigare varit samma, ingen ersättning vid landslagsuppdrag, oavsett att de kommersiella rättigheterna då tillhört Ishockeyförbundet. Ingen skillnad mot idag.
För svensk damhockeys bästa är SDHL öppna för att delta i en dialog med alla parter och träffas och försöka hitta en lösning på konflikten.
SDHL kommer fortsätta arbetet med att skapa bättre förutsättningar för klubbarna och därmed indirekt förbättringar för spelarna. Detta arbete är prioriterat men det kommer att ta lite tid innan vi lyckats nå dit.
SDHL
Angelica Lindeberg tillsammans med styrelsen