Japan tar Damkronornas plats i turneringen

japan

Chiho Osawa. Foto: Mats Bekkevold

I och med Damkronornas bojkott har Finland bjudit in Japan att ta över Sveriges plats under femnationersturneringen i Finland nästa vecka.

– Det jobbas ordentligt i bakgrunden nu på att göra om hela programmet. Som tur är har vi tagit med outsidern Japan – så det kan rädda turneringen. Alla lag får därmed sina fyra matcher om alla kan tänka sig att spela mot Japan, säger finske förbundskaptenen Pasi Mustonen i en intervju med SVT Sport.

– På det sätter räddar vi veckan vad gäller antal matcher.

På frågan om han vet om det blir några konsekvenser för svenska förbundet, svarar han.

– Som jag har förstått det har Sverige förbundit sig till ett fyra års avtal att de deltar på vissa europeiska turneringar. Nu uteblir de plötsligt. Förbunden måste kunna lita på varandra att de skickar ett lag. Det är något som förbunden får reda ut sinsemellan.

Det blir dock ett Japan utan Luleå/MSSK:s Chiho Osawa (bilden) som är skadad.

Du gillar kanske också...