Reideborn kritisk till bojkotten: ”Det här känns som helt fel tillfälle.”

Sofie Reideborn

Mats Bekkevold

Flera spelare i SDHL och runt om i hockeysverige ställer sig nu bakom Damkronornas bojkott och hashtaggen #FörFramtiden. Men inte Sofia Reideborn, målvakt i SDE HF. Hon menar att Damkronornas fiaskoinsats i VM försvagar deras förhandlingsläge säger hon i en intervju med Expressen.

– Jag tycker att det är helt orimligt, om man ska vara ärlig. När vi spelar i SDHL har vi fem personer på matcherna. Våra klubblag har inte ekonomin för att göra det, och det är förståeligt, för vi har inte fans nog, och då får man inga sponsorpengar. Det är bara logiskt. Att gå ut och kräva pengar när man dessutom spelar B-VM, det är konstigt. , säger hon och fortsätter:

– Förbundet borde sätta hårt mot hårt: Börja prestera, sedan får ni tillbaka pengarna. Det är fel att kräva pengar när man precis åkt ur A-VM. Det här kravet kunde man ha ställt när man tog medaljer i OS. Det här känns som helt fel tillfälle.

Du gillar kanske också...