Leksands IF

Leksand värvar dubbelt nordamerikanskt

 

Leksand.jpg
Mats Bekkevold

Leksand har idag förstärkt truppen med kanadensiskan Emma Woods och amerikanskan Maddie Rolfes. Forwarden Woods kommer närmast från spel i Vanke Rays och CWHL, där hon noterades för 16 poäng på 28 matcher. Backen Rolfes har spelat med University of Wisconsin och stod för 20 poäng på 41 matcher förra säsongen.

-Maddie har spelat de fem senaste säsongerna på University of Wisconsin i NCAA. Hon är en spelare med mycket erfarenhet och väldigt bra blick för spelet. Hon har stått för bra produktion och är ett offensivt vapen som vi letat efter, men som även är riktigt bra i det defensiva spelet. Maddie ansluter till Leksand i mitten av september, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

-Emma har spelat de två senaste säsongerna i CWHL i kinesiska Vanke Rays. Emma kan spela både forward och back, hon har bra spelsinne och är en riktig playmaker som kan producera poäng. Emma innehar även stora ledaregenskaper. Emma kommer att ansluta till Leksand i slutet av augusti.

Klubben meddelar även att man flyttar upp Frida Petersson och Tuva Kandell från juniorlaget.

 

Comments are closed.