Förbundet: ”Vi gör ingen skillnad på dam- och herrlandslag”

Sverige

Mats Bekkevold

Svenska Ishockeyförbundets Generalsekreterare Tommy Boustedt blev idag förvånad över det besked man fick från Damkronorna. Att man väljer att nobba samlingen på Bosön den 15–19 augusti och de kommande landskamperna i Finland. I ett pressmeddelande skriver han följande.

Vi är förvånade över det besked vi nu nåtts av. Förbundet har inga ersättningar till några spelare i något landslag, vi gör ingen skillnad på dam- och herrlandslag. Den ersättning som spelarna har vid landslagssamlingar står respektive klubb för genom de avtal Svenska Ishockeyförbundet har med ligor och klubbar på de högsta nivåerna, säger Tommy Boustedt, Generalsekreterare hos Svenska Ishockeyförbundet.

Avtalet mellan förbundet och SDHL (Svenska Damhockeyligan) förnyades inför säsongen 2019/2020 där vi övergick till samma modell som gällt inom herrhockeyn i många år. Avtalet innefattar möjlighet för klubbarna genom SDHL att utveckla och förbättra de ekonomiska förutsättningarna genom att själva disponera de kommersiella rättigheterna.

Du gillar kanske också...