Damkronorna

Damkronorna går ut i strejk- 43 spelare nobbar landslagssamling

sverige

Nyheten slog ner som en bomb idag. De 43 spelare som blivit uttagna till Damkronornas landslagssamling på Bosön nobbar lägret. Anledningen är att man inte är nöjd med den ekonomiska ersättningen vid landslagssamlingarna.

”Idag har vi, samtliga spelare uttagna till Damkronornas kommande samling, under förmiddagen meddelat svenska ishockeyförbundets landslagsledning ett gemensamt och enat beslut. Vi kommer samtliga att tacka nej till förberedelselägret på Bosön 15-19 augusti och följande femnationsturnering i Finland, 20-25/8. Totalt 43 spelare har fått en kallelse till samlingen. Ingen kommer att delta”, skriver spelarna bland annat i uttalandet och fortsätter:

”Det skär i våra hjärtan att en av de första reaktionerna för oss som tilldelas äran att representera vårt land återkommande är hur mycket minus vi kommer att gå ekonomiskt genom att tacka ja”.

Klara Stenberg, som är ansvarig för SDHL på SICO och representerar spelarna i ärendet utvecklar för Expressen:
– Det handlar främst om avtalet om förlorad arbetsinkomst mellan ishockeyförbundet och SICO. Det är väldigt få damspelare som kan leva på ishockeyn i dag. För att följa med på landslagssamlingar måste de ta ledigt från arbetet. Under förra året arbetade vi fram ett avtal så att de skulle få förlorad arbetsinkomstersättning. Det löpte ut den 30 april och det avtalet är inte nytecknat. Om de åker i väg nu så får de ingen ersättning. De kommer gå back på att åka i väg att representera Sverige, säger Klara Stenberg.

Se hela skrivelsen här nedan

Comments are closed.