Klassiska Damcupen ställs in

Foto: Göranshockeyfoto

Foto: Göranshockeyfoto

Den klassiska Damcupen i Trollhättan HC:s regi tvingas ställa in. Orsakerna är flera, indraget kommunalt stöd och ökad konkurrens är de största bidragande orsakerna, skriver klubben på sin hemsida.

Tanken var att förra årets succè med bland annat 4 SDHL-lag, samt Norsk mästarna skulle följas upp med ytterligare internationella lag från både Nordamerika och Europa men efter en turbulent vår inom Damhockeyvärlden så drog sig flera tongivande lag ur och till slut fanns helt enkelt inte ekonomi för att genomföra det som vuxit fram till kanske Europas största Damhockey cup. Vi måste ta oss en rejäl funderare tillsammans med kommunen och näringslivet över hur vi skall kunna hitta tillbaka till ett vinnande koncept redan nästa höst. Svensk Damhockey behöver fler tävlingsmatcher för att kunna växa sig starkare!