SDE HF

SDE:s Shane Warschaw: ”Om vi vill ha spelare av högsta kaliber måste vi gå utomlands”

sde-hf-lagbild
Mats Bekkevold

Debatten om utländska spelare i SDHL fortsätter och idag sände SVT Sport ett reportage om SDE HF. Laget som har flest utländska spelare i ligan, nämligen 15 stycken.

– Vi behöver de här spelarna. Det är en professionell liga och om det ska vara en professionell liga så kan inte vi ha ett division 1-lag. Vi måste ta in spelare utifrån för att kunna slå Luleå och vara konkurrenskraftiga i den här ligan, säger Sofia Reideborn, målvakt i SDE till SVT Sport.

Även huvudtränaren Shane Warschaw menar att klubben inte har några alternativ.

– Det finns ungefär 200 seniorspelare som är registrerade i Sverige. Hur många av dem av dem är bra nog att spela i SDHL? Låt säga hälften. Varje lag måste fylla sin trupp med 22 spelare. Om vi vill ha spelare av högsta kaliber måste vi gå utomlands, säger han till SVT Sport.

Se hela klippet från SVT Sport här!

Comments are closed.