Savolainen: ”Diskussionen om antalet utländska spelare är tröttsam”

Savolaine ronja

Mats Bekkevold

Det är rekordmånga utländska spelare i SDHL inför kommande säsong och många av kritikerna med Leif Boork i spetsen hävdar att det stora antalet utländska spelare bland annat hämmar de svenska spelarnas utveckling. En av de utländska spelarna, Luleå/MSSK:s Ronja Savolainen tar dock kritiken med ro.

– Jag tycker diskussionen om antalet utländska spelare är tröttsam, säger hon i en intervju med hbl.fi.

Den finska landslagsspelaren är en av 13 finska spelare som kommer spela i SDHL kommande säsong. Hon säger att de utländska spelarna bidrar med kvalitet och konkurrens och att konkurrens behövs för att spelare ska kunna utvecklas.

– Det ska inte spela någon roll från vilket land en spelare kommer. Det är fint för den svenska ligan och för svensk hockey att så många bra spelare vill komma dit och spela. Jag förstår inte tankesättet att det är dåligt att det kommer bra spelare till ligan. Det är ju en enormt bra sak.

Det är inte första gången Savolainen tycker till om svensk hockey. I våras riktade hon stark kritik mot det svenska ishockeyförbundet och deras ”satsningar” på damhockeyn. Vilket fick Olof Östblom, förbundets tävlingsledare att se rött. Tycker hon att satsningen på SDHL är för dålig bör hon spela i en annan liga, sa han då.

– Det var många svenska spelare som höll med mig men det var kanske bra att kritiken kom från mig som finländare. Jag kommer nog inte att lämna SDHL. Det är en bra liga och jag njuter av att spela i Luleå.

 

Du gillar kanske också...